Skip to main content

Over ons

Wij zijn Reni en Elisa Krijgsman. In 1990 zijn we getrouwd en in de jaren erna mochten wij 3 geweldige dochters ontvangen. Sinds een aantal jaar hebben we ook de vreugde mogen ontdekken van het opa en oma zijn en staat de teller op dit moment op 3 prachtige kleinkinderen.

Vanaf jongs af aan klopt ons hart voor de Liefde van God en Zijn hart voor ons mensen. De laatste tijd zien wij een verharde samenleving, waarin mensen de verbinding met God, zichzelf en de ander verliezen.

Ons verlangen is dat, door het creëren van een uitnodigende, ontspannen en veilige setting, waarin onze muziek vol met herkenbare levensverhalen klinkt, harten weer zacht worden om opnieuw te kunnen verbinden met de Bron van Liefde.

Onze reis

Begin jaren 80; de vonk sloeg over.

Lees verder

Onze paden kruisten voor het eerst toen we nog heeel jong waren. Reni was 9, Elisa 11. De aanleiding was dat de kinderkoor-leider van de kerk (Reni haar vader) een gitarist nodig had en het liefst een jong iemand. En daar was Elisa.

Na een aantal malen om elkaar heen te hebben gedraald, sloeg de vonk al snel over en vonden we elkaar leuk. Zo leuk zelfs dat Reni in haar dagboek had geschreven: “Als ik later groot ben en het is de wil van de Heer, dan ga ik met Elisa trouwen”.

 

1992: van Twente naar de Veluwe

Lees verder

We zijn opgegroeid in Twente. Reni in Almelo en Elisa in Hengelo. In onze tiener- en jeugdtijd maakten we al veel muziek met elkaar. Wij speelden o.a. in de Almelose band Joyful Sound. Na ons trouwen in 1990, groeide er een steeds sterker wordend verlangen om meer te doen met onze levens en talenten. We wisten alleen nog niet hoe of wat, totdat iemand ons vertelde over een bijbelschool genaamd “Vorming & Aktie”. Deze school had, naast bijbels onderwijs, ook een afdeling speciaal voor getalenteerde musici. Elisa was net begonnen aan het conservatorium, maar voor Reni was dit precies waar ze naar zocht; meer leren over God en de bijbel en tegelijkertijd ook muzikaal onderricht worden. Elisa kreeg er, naast zijn studie aan het conservatorium, een baantje als muziekdocent en na 2 jaar huwelijk, woonachtig in een heel leuk 3 kamerappartement in Hengelo, vertrokken we naar Ede en gingen intern wonen op een van de zolderkamers van het landhuis “De Hooge Paasberg”, waar nog zo’n 40 andere studenten verbleven.

De eerste optredens als duo

Onze eerste fotokaart

Lees verder

Er leefde lange tijd de overtuiging bij ons dat wij zeker niet als muzikaal duo door het leven zouden gaan. We hadden er dan ook hartelijk om gelachen als je ons dat in de begin jaren 90 zou hebben gezegd. Maar God had andere plannen.  Elisa zou, in een restaurant, een optreden doen als gitarist samen met een bassist. Deze laatste meldde zich kort voor het optreden ziek. Elisa zei tegen Reni: “Jij hebt vroeger van die popliedjes gezongen, toen je nog op de muziekschool zat. Neem die liedjesmap mee en dan doen we dit optreden maar samen”. Eigenlijk verliep dit zo goed, dat we kunnen stellen dat het duo Reni & Elisa vanuit daar werd geboren. En vanaf dat moment traden we regelmatig op in restaurants in de omgeving van Ede en later ook op trouwfeesten.

Opwekking; de rode draad

Lees verder

Sinds 1994 zijn wij betrokken bij stichting Opwekking. Eerst alleen als bandleden van de Opwekkingsband maar vanaf 1997 kreeg Elisa er een taak bij als muziekproducer bij Opwekking. Zijn werkzaamheden als producer begonnen in eerste instantie bij de jongeren Opwekkings-cd (beter bekend als Life@Opwekking) Reni en Elisa waren in die tijd ook nog steeds betrokken bij de Opwekkingsband, die onder leiding stond van Peter van Essen, maar in 2009 heeft Peter het stokje overgedragen aan Elisa en werd Elisa vanaf dat moment muziekproducer van de Opwekking-cd en muzikaal leider tijdens de jaarlijkse pinksterconferentie op Biddinghuizen.

Er zijn in die afgelopen tientallen jaren vele Opwekkingsliederen door ons ingezongen en daarnaast zijn er ook een aantal liederen van Elisa’s hand in de bundel gekomen. Liederen zoals “Heer, U bent welkom”, “Ik wil juichen”, Vader, U bent goed” en “Tot aan die dag”. Het eerste lied waar wij als duo een solorol in hadden was “De kracht van Uw liefde” (Opwekking 488). Hieronder vind je een overzicht van de liederen waarin wij een directe betrokkenheid hadden.

Onze eerste cd en verder...

Lees verder

Maar hoe zijn we nu uiteindelijk uitgekomen bij het maken van onze eerste cd? Vanuit onze duo optredens in restaurants en op bruiloften kregen we steeds vaker opmerkingen van mensen over hoe ze geraakt werden door onze stemmen en de liederen die we zongen. We zongen toentertijd seculiere lovesongs vanuit de hitlijsten. Elisa merkte dat zijn hart eigenlijk begon te branden met vragen als: “We zingen nu over seculiere liefde, maar wij kennen de echte Liefde. Is het niet veel belangrijker dat mensen de echte Liefde leren kennen? De Liefde met de hoofdletter L. En wat kunnen wij, als Reni en Elisa hierin betekenen? ” Zo is onze zoektocht, samen met God begonnen om te kijken wat wij, met onze talenten, konden gaan betekenen in het vertalen van Zijn liefdeshart voor de mensheid d.m.v. liedjes. In 2001 werd onze eerste cd een feit: ‘Onvoorwaardelijk.’ Hierna verschenen er nog 6 andere cd’s van onze hand. 2003 ‘Samen’, 2005 ‘Opnieuw’, 2007 ‘Laat het zien’, 2012 ‘De vijfde symfonie’, 2015 ‘Op visite’ en tenslotte in 2017 ons kerstalbum ‘Immanuel’. In de periode van 2017 tot nu hebben we af en toe een song geschreven en opgenomen en via Youtube en Spotify gereleased.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1
1

Hoogtepunten

Lees verder

We hebben een aantal mooie hoogtepunten mogen meemaken in de afgelopen jaren.

In 2003 brachten we het lied ‘Als het leven soms pijn doet’ uit. Het was een samenwerking, waarbij Marcel Zimmer de tekst schreef, Elisa de muziek en Reni het lied op haar eigen unieke wijze uitvoerde. Het sloeg onverwachts enorm aan. Het werd grijsgedraaid in de huiskamers, in kerken werd het gezongen en op Spotify en Youtube is het inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken en beluisterd. God heeft door dit lied heen vele harten bemoedigd en gezegend.

Een ander heel mooi hoogtepunt was het winnen van de Zilveren Duif voor beste lied in 2012. We waren genomineerd in deze categorie met ons lied ‘Hou vol’. Wat een eer en blijdschap toen we hoorden dat ons lied het winnende lied was.

In 2015 kwam er een droom uit voor Elisa. Hij wilde al een hele lange tijd een live opname maken van een cd opname en deze als dvd uitbrengen. We hebben er hard voor en aan gewerkt om deze droom uit te laten komen en in 2015 werd het met het uitkomen van ‘Op Visite’ bewaarheid. Wat een mooi moment was dat, om dit samen met heel veel van onze vrienden te beleven.

Misschien zou je dit hoogtepunt niet verwachten, maar eigenlijk was de nare tijd rondom corona ook een bijzondere tijd. We mochten namelijk opnieuw ervaren dat God trouw is aan Zijn woord en als Hij zegt dat Hij altijd voor ons zorgt en dat we ons geen zorgen hoeven te maken over wat we zullen eten of hoe we ons zullen kleden, we dat ook niet hoeven te doen. (Math.6:25-34) God heeft ons zo geweldig gezegend, onder andere met financiële voorziening. Hij gebruikte daar ook jullie voor. Veel mensen hebben ons bemoedigd met giften en donaties. Het bedenken, maken en uitvoeren van onze huiskamerconcerten hebben daar ook zeker aan bijgedragen en waren mooie, leuke en ontroerende momenten.


En toen… mei 2024, de Sing-in tijdens de Opwekkingsconferentie. Wat een geweldig moment was dat! We voelden ons zo rijk gezegend door onze Vader, toen we, samen met onze 3 dochters en schoonzoon, en de rest van de band, daar mochten staan. We hebben als gezin momenten gekend die moeilijk waren en er keuzes gemaakt werden die niet altijd in lijn lagen met wat we voor ogen hadden, maar wat is God goed. Hij is trouw en houdt zich aan Zijn woord. Zijn beloften zijn ja en amen en dit gold ook voor ons gezin. Hij maakt af waar Hij aan begint. Wat een wonder van genade. Wat is God goed!